Ваканция

В предната тема видяхме как се прави надпис на тениска. Сега ще оцветим скицата, която ще е щампата на тениската.
За целта ще използваме Pen tool на Illustrator.Ако не сте си изтеглили скицата върху, която ще работим от предната тема направете го сега от ТУК.

И така нека започваме:


Надписът на тениската, който направихме в предната тема е на отделен слой.

12. Направете нов слой (Layer 3) над предишния.
Вземете Pen tool. От менюто изберете View>Outline (Ctrl+Y) за да може да виждате.Започнете да очертавате фигурата по външния контур.

13. Внимателно очертайте цялата фигура като си изберете една точка за начална, очертавате обикаляйки цялата фигура и накрая достигате началната точка. Кликвате в нея и затваряте пътечката.
Накрая трябва да имате цяла фигура с кафяв цвят за fill и без stroke. Можете да вземете кафевия цвят с Eyedropper tool от надписа.14. От менюто изберете View>Preview или дайте пак (Ctrl+Y), за да видите оцветената си фигура.
Сега ще сложим втори цвят върху черепа. За целта отново преминете на Outline (Ctrl+Y)Използвайте същия метод на работа:

Изберете си начална точка и очертайте внимателно по външния контур обикаляйки докато достигнете края на фигурата и затворите пътечката кликвайки в началната точка.


15. Изберете светложълт цвят за fill, без stroke.
Използвайте инстумента Pen tool и очертайте ”лицето” на черепа-пират като внимавате за детайлите (зъбите, превръзката на окото и брадата)
Работата ви до тук трябва да изглежда ето така:16. Продължаваме с дребните детайли на лицето. Това са очните вдлъбнатини, носът и тъмните щрихи по лицето.
За целта отново преминете в Outline (Ctrl+Y)
Очертадйте детайлите по същия начин както направихме това по-горе.
Използвайте тъмно кафяв цвят за fill, без stroke.
Нарисувайте и черепа на знамето. За него задайте светложълто за fill, без stroke.17. Използвайте същия метод на работа и за останалите детайли от скицата.
Очертайте кърпата на главата, превръзката на окото, брадата и дребните детайли по черепа и знамето.
Задавайте различни цветове на отделните детайли за fill, без stroke.18.Сега може да добавите по-светли области върху кърпата на главата.
За fill изберете по-светъл цвят от основния и очертайте гънките по кърпата.
Може да добавите по-светли области и на лицето и брадата като използвате същия метод на работа.

Графичната част от работата ви по изработването на щампата може да завърши до тук или да продължите с добавянето на изтъркан ефект с помощта на Фотошоп.
Как става това ще се видим в следващата тема.

бутон за сайт

2 коментара

  1. Анонимен // 13 септември 2009 г., 6:08 ч.  

    a transfernata hartiq otkade da q namerim

  2. marta // 13 септември 2009 г., 15:41 ч.  

    Ако напишеш на гугъл “трансферна хартия“ ще ти излязат доста сайтове, от които можеш да си я купиш и онлайн, а иначе се продава в художническите магазини или в магазините за офис консумативи.

Публикуване на коментар

Related Posts with Thumbnails