Ваканция

От този туториал ще научим как се прави неонов ефект с илюстратор:




1 За да се вижда по-добре ефекта на неоновата светлина фонът ви трябва да е тъмен.
Начертайте правоъгълник с Rectangle Tool
с размер калкото рамката на работното ви пространство.
За fill задайте черно (или тъмен цвят по желание), без stroke.
След това вземете Pen Tool и нарисувайте фигурката си без Fill с stroke- бяло (или светъл цвят по желание)




2. Селектирайте фигурката си с помощта на Selection tool. След това от менюто изберете Object>Path>Simplify
В менюто на Simplify маркирайте Preview и експериментирайте със слайдера Curve Precision докато контурът ви стане гладък като неонова тръба. За примера в това упражнение е избрано 60% :




3. В следващата стъпка ще дубликираме слоят с фигурката. Това става по следния начин:
От палитрата на слоевете изберете слоят с фигурката. Кликнете на малкото триъгълниче в горния десен ъгъл на палитрата. От отворилото се падащо меню изберете Duplicate и ще видите че в палитрата ви ще се появи копието на слоят. Повторете това действие още веднъж, за да имате две копия на фигурката.




4.Заключете Background-a си и копията 2 и 3, за да не ги селектирате по погрешка. След това вземете Selection Tool
И селектирайте фитурката. Изменете цвета на контура като изберете за stroke по ярък цвят. В случая е избран ярко розов. После увеличете контура на 9pt. Ако палитрата ви stroke не е отворена изберете от менюто: Window>Stroke





5. Селектирайте фигурката си. Изберете от менюто Effect>Blur>Gaussian Blur
В отворилият се диалогов прозорец задайте 2 за радиус. Това ще е светлината на фигурката ви.





6.Заключете слой 1. Отключете си слой 2 селектирайте фигурката с Selection Tool и променете дебелината на контура на 4pt и цвета му на по ярък и светъл от този на слой 1.



7. Заключете слой 2. Отключете слой 3. Селектирайте фигурката и променете дебелината на контура на 1pt.
Променете цвета на по ярък и по светъл от този на слой 2. Ако е необходимо увеличете си графиката, за да виждате разликата в цветовете на слоевете.



8. Можете да добавите още фигури с различен цвят в графиката си. Работи се по същият начин както направихме това за пилето.
Ето какво се получава накрая...истинска неонова реклама:



9. Разбира се можете да използвате снимка, за да очертаете силуета на фигурата, на която искате да придадете неонов ефект. Принципът на работа е същият.
Правите си тъмен фон. След това вкарвате снимката в програмата от менюто File> Place и я нагласяте в работното си пространство. С Pen tool очертавате желаните контури и продължавате както обяснихме по горе в упражнението.



10. Ако искате да напишете текст процедирате по абсолютно същия начин. Пишете си текста, дубликирате го още два пъти. За улеснение си заключвате слоевете, с които няма да работите в момента. Увеличавате дебелината на контура на първия слой. Поставяте ефект: Effect>Blur>Gaussian Blur, след което продължавате с промяната на цвета и дебелината на контура и на двата останали слоя по същия начин, както направихме това по рано в упражнението.

Превод: marta
източник

бутон за сайт

0 коментара

Публикуване на коментар

Related Posts with Thumbnails
Самоучител по шев и кройка